Over Bongo

Bongo maakt deel uit van Smartbox, pionier van het concept “belevenisbon“ in de Benelux en Europa.

Bongo’s zijn de cadeaubonnen van Smart & Co NV, pionier van het concept ‘belevenisbon’ in de Benelux. Sinds 2000 neemt dit bedrijf het voortouw in het ontwikkelen van unieke cadeaus die voor heerlijke momenten en blijvende herinneringen zorgen. Smart & Co NV maakt deel uit van de internationale groep Smart & Co, wereldwijd marktleider in beleveniscadeaus.

In mei 2000 richtten de Antwerpenaren Bruno Spaas en Marc Verhagen het bedrijf Weekendesk op. Weekendesk is in de eerste plaats een kantoor dat je helpt met het boeken van leuke weekendjes en belevenissen. Een jaar later wordt het idee van de belevenisbon geïntroduceerd, omdat al snel blijkt dat veel klanten een manier zoeken om zo’n belevenis aan iemand cadeau te doen.

Marc en Bruno bedenken verschillende thema’s en stoppen de bon in een vierkant doosje. De allereerste thema’s zijn ‘Relax’ en ‘Avontuur’. Met een beperkt budget en een klein maar gemotiveerd team wordt Weekendesk groter en groter, weliswaar met vallen en opstaan.

In 2004 worden de cadeaubonnen van Weekendesk ook op de Nederlandse markt geïntroduceerd en in 2006 opent Weekendesk een kantoor in Rotterdam. In de periode die hierop volgt, lanceren we onze bonnen ook in Spanje en openen we filialen in Denemarken, Zweden en Duitsland.

Ondertussen behaalt een Frans bedrijf een licentie om een cadeaubon volgens hetzelfde principe op de markt te brengen, genaamd Smartbox. In 2007 koopt Smartbox het bedrijf Weekendesk op, dat voortaan Smart & Co heet. Als werknaam wordt echter Bongo behouden, inmiddels een alom bekend merk in België en Nederland. Bongo opent meer en meer eigen winkels in België en Nederland. Deze Bongo-shops vind je in Antwerpen, Anderlecht, Brussel, Hasselt, Gent, Leuven, Louvain-la-Neuve, Luik, Kortrijk, Sint-Lambrechts-Woluwe, en Wijnegem.

Met Bongo kies je voor originele belevenisbonnen met unieke ervaringen, dicht bij huis of wat verder weg. Als schenker kies je de belevenisbon. De ontvanger bepaalt zelf welke belevenis hij kiest uit deze bon. Je kunt intussen al kiezen uit ruim 60 Bongo’s met meer dan 3000 belevenissen.

Consulteer hier onze huidige vacatures en wie weet maak jij binnenkort deel uit van de Bongo-familie!

RUIME KEUZE Meer dan 15.000 belevenissen
MAKKELIJK OM VAN TE GENIETEN Met de exclusieve Bongo diensten
KWALITEITSVOLLE BELEVENISSEN 100% voortdurende selectie en evaluatie

BLIJF UP-TO-DATE

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over onze acties en nieuwtjes.

Jouw e-mailadres wordt uitsluitend verzameld door Smartbox Group Nederland om nieuwsbrieven en aanbiedingen van Bongo te versturen. Je kunt je op elk moment uitschrijven door op de 'Uitschrijven nieuwsbrief'-link te klikken, te vinden onderaan elke e-mail.

Sluiten

Vul hier jouw e-mail in om op de hoogte gebracht te worden wanneer de Bongo #BONGO# terug beschikbaar is.