Een high tea als cadeau is altijd een goed idee. Een tafel vol lekkers, gezellig met familie en vrienden bij elkaar. Bij Bongo vind je cadeaubonnen voor een high tea op verschillende locaties. Gezellig bijkletsen onder het genot van zoete en hartige hapjes, en verschillende theesoorten. Een high tea bon is leuk als uitje voor een verjaardag, vrijgezellenfeest of babyshower.
Meer bekijken

Wat is een high tea?

Een high tea is een moment op de middag, tussen de lunch en het avondeten in, waarbij je verschillende theesoorten uitprobeert en geniet van zoete en hartige hapjes zoals sandwiches en scones.

Echter geven cafés, restaurants en theehuizen vaak een eigen draai aan de invulling van een high tea.
Veel mensen denken dat high tea en afternoon tea hetzelfde zijn. Dit is niet het geval. Het Engelse fenomeen high tea is een gebruik dat binnen de arbeidersklassen is ontstaan. De originele high tea bestaat uit een stevige avondmaaltijd dat genuttigd werd door de arbeiders. Afternoon tea was van origine een sociaal gebeuren voor de hoge klasse en is een lichte maaltijd met thee, sandwiches, hapjes, scones en zoete deegwaren.
De afternoon tea wordt geserveerd aan een kleine, lage tafel terwijl de high tea aan een hogere eettafel wordt geserveerd. Wat wij high tea noemen is dus eigenlijk een afternoon tea. Waarom we in Nederland deze twee door elkaar halen, weet niemand.
Je vindt niet alleen high tea bonnen voor een betaalbare prijs in ons assortiment, maar ook andere gastronomische belevenissen zoals een borrelmoment, diner in een MICHELIN-restaurant en wijnproeverij.

Wat voor hapjes worden er geserveerd bij een high tea?

Naast thee worden er vaak verschillende high tea hapjes geserveerd doorgaans op een etagère. Dit zijn zowel zoete als hartige hapjes. Je kan denken aan scones met clotted cream en jam, sandwiches en diverse zoetigheden zoals taartjes, bonbons en cakes. Alle hapjes passen tussen duim en vinger. Vaak begin je met de hartige hapjes en eindig je met zoet. Zo worden de smaken rustig opgebouwd. Tussen de hartige en zoete hapjes eet je de scones. Ben je geen zoetekauw? Dan vind je in ons assortiment andere opties voor een proeverij zoals een high wine of borrelmoment.

High tea leuk als cadeau

Een high tea is een populair uitje voor een vriendinnendag, moederdag, verjaardag, vrijgezellenfeest of een babyshower. Of gewoon aan het einde van een dagje shopje. Het is het perfecte excuus om te genieten van heerlijke lekkernijen en om quality time door te brengen met je familie of vrienden. Een tafel vol lekkers, goed gezelschap en een leuke locatie. Klinkt dat niet als muziek in de oren? Het is het perfecte uitje om iets te vieren of bij te praten. Op verschillende plekken in Nederland is het mogelijk om een high tea te doen. Of maak er anders een culinair weekend van en boek een hotel en gastronomisch diner in een van de aangesloten restaurants in ons aanbod.

Zelf een high tea maken

Zelf een high tea maken klinkt moeilijker dan het is. Het enige wat je hoeft te doen is het samenstellen van hartige en zoete high tea hapjes en verschillende soorten thee. Hoe leuk is het om een high tea thuis te doen met je vriendinnen, je moeder of dochter? Je kunt uiteraard zelf aan de slag gaan met het bereiden van de sandwiches en zoetigheden of iedereen vragen één of twee hapjes mee te nemen. Dek de tafel en zorg voor een grote pot thee. Ben je niet zo’n keukenprinses? In ons assortiment vind je verschillende mogelijkheden voor gastronomische diners.

Meer bekijken