Algemene voorwaarden

INTELLECTUELE RECHTEN

Smart&Co nv, geregistreerd onder nummer BE 0472 005 364 (verder Smart&Co), is eigenaar of licentiehouder van alle auteursrechten, gegevensbestanden, applicaties, merken en andere intellectuele rechten. Bongo en Give a Do en Weekendesk zijn gedeponeerde merken van Smart&Co.

Smart&Co is exclusief eigenaar of licentiehouder van concept, structuur, lay-out en design van de websites van Smart&co. Je dient de schriftelijke goedkeuring van Smart&Co te verkrijgen alvorens een website van Smart&Co of delen ervan te gebruiken voor toepassingen of doeleinden onbekend aan Smart&Co.

Smart&Co is exclusief eigenaar of licentiehouder van basisconcept, structuur, lay-out en design van de Bongo, Give a do, weekendbon en waardebon (verder cadeaubon), een origineel concept waarmee een belevenis of een product cadeau kan worden gegeven. Je dient de schriftelijke goedkeuring van Smart&Co te verkrijgen alvorens concept, structuur, lay-out en/of design van de Cadeaubon te gebruiken


BESTELLINGEN

Alle cadeaubonnen die door Smart&Co aangeboden worden, zijn zo volledig mogelijk en te goeder trouw beschreven op www.bongo.be van Smart&Co. Bestellen kan telefonisch via 010 288 05 50 of online via www.bongo.nl tot uitputting van voorraad. Kort na het maken van een bestelling ontvang je hiervan per e-mail of per fax of per post een schriftelijke bevestiging met je ordernummer. Het ordernummer dien je bij elke correspondentie omtrent je bestelling te vermelden.

Bij bestelling moet je aan Smart&Co alle nuttige inlichtingen verstrekken die je gevraagd worden. Op aanvraag en indien je je bedrijfsgegevens bezorgt, kun je kosteloos een factuur ontvangen per post. Wanneer je verkeerde inlichtingen verstrekt en dit tot extra kosten leidt voor Smart&Co, mogen deze kosten in rekening worden gebracht.

Indien een bestelde cadeaubon uit voorraad is, dan informeren wij je zo vlug mogelijk en heb je het recht je bestelling te annuleren. Smart&Co kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade die zou voortkomen uit het niet voorradig zijn van een cadeaubon


BETALINGEN

Bestellingen zowel voor consumenten als voor bedrijven dienen vooraf betaald te worden per kredietkaart (Visa, Mastercard of American Express)of debetkaart (aangelsoten banken) of via bankoverschrijving. Je bestelling wordt geleverd na ontvangst van je betaling.

VEILIG BETALEN MET KREDIETKAART 

Smart&Co neemt alle voorzorgen om een volledige beveiliging van je kredietkaartgegevens te kunnen garanderen. Smart&Co maakt hiertoe gebruik van de internationale standaard voor veilige transacties via internet, SSL (Secure Socket Layer). Alle betalingstransacties worden automatisch afgehandeld via een beveiligde server. Alle informatie die je verstuurt over het internet tijdens het aankoopproces wordt versleuteld via de SSL coderingstechnologie. De persoonlijke gegevens die op die manier worden uitgewisseld, zijn onleesbaar en bijgevolg onbruikbaar voor derden. Om de volstrekte veiligheid van je kredietkaartgegevens te waarborgen worden deze gegevens niet opgeslagen.

PRIJZEN

Smart&Co behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor om prijzen te wijzigen en eventuele fouten te verbeteren. Smart&Co kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele (druk)fouten in zijn prijzen of voorwaarden. Verschillende edities van Cadeaubonnen met eenzelfde thema kunnen een andere prijs hebben.

GELDIGHEIDSDUUR VAN DE CADEAUBONNEN

1/ Het assortiment verkocht tot oktober 2015

Bij cadeaubonnen die zijn verkocht vanaf najaar 2014 tot oktober 2015 is er op de achterzijde van de cadeaubon een vervaldatum te vinden.

2/ Nieuw assortiment vanaf november 2015

Cadeaubonnen die vanaf november 2015 worden verkocht hebben een geldigheidsduur van twee jaar vanaf de verkoopdatum.

In deze periode kan de klant cadeaubonnen zoveel keren als hij dat wil kosteloos ruilen voor een andere cadeaubon van dezelfde waarde die hij zelf kiest op http://www.bongo.nl

Raadpleeg punt OMRUILEN BONGO hieronder voor meer informatie over de regels voor ruilen.


VERZENDINGEN

1) VERZENDKOST

Vanaf €34.90 is de verzending volledig gratis.
Onder €34.90 betaal je  €3,99.


2) LEVERTIJD

Standaard levering of Express levering (1 tot 2 werkdagen):

De levering wordt verzorgd door PostNL, waardoor je je pakketje binnen 1 à 2 werkdagen ontvangt. Indien je voor 13 uur besteld, heb je je pakketje de volgende werkdag in huis. Bij een bestelling na 13 uur, duurt het 2 werkdagen.

PostNL levert ook op zaterdag.

Indien je in het weekend bestelt, wordt je pakketje bezorgd op dinsdag.

Voor 1 of 2 bonnen hoeft u niet aanwezig te zijn voor ontvangst. Bij een grotere bestelling is je aanwezigheid wel vereist.

Op feestdagen worden er geen leveringen gedaan.

Bankoverschrijving:
Wanneer je betaalt met bankoverschrijving wordt je pakketje verstuurd nadat we je betaling ontvangen hebben.
Reken dus 1 à 2 dagen extra voor de verwerking van de betaling door de bank.


UPS Access Point levering (2 tot 5 werkdagen):

U bent overdag niet thuis of je wilt uw Bongo in alle discretie ontvangen? Via een UPS Access Point levering kan u uw Bongo laten bezorgen bij één van de 575 (check this number with Valerie) UPS afhaalpunten in Nederland.

Vóór 13u besteld op een werkdag? Dan is je pakketje 2 werkdagen later beschikbaar in het geselecteerde UPS Access Point. Na 13 uur is het 3 werkdagen later beschikbaar.

U zult per SMS of e-mail op de hoogte worden gebracht wanneer uw Bongo in het UPS Access Point is aangekomen. U heeft dan 14 dagen de tijd om uw Bongo af te halen, daarna zal je bestelling automatisch retour worden gestuurd.

Bankoverschrijving:
Wanneer je betaalt met bankoverschrijving wordt je pakketje verstuurd nadat we je betaling ontvangen hebben.OMRUILEN BONGO

In alle gevallen geldt dat het ruilen van cadeaubonnen of e-vouchers alleen mogelijk is als de cadeaubon niet is gebruikt.

Cadeaubonnen en e-vouchers kunnen in principe niet worden terugbetaald.

Het ruilen vindt altijd plaats op basis van de aankoopprijs van de cadeaubon of e-box die geruild wordt, wat neerkomt op de oorspronkelijke prijs die de koper voor de cadeaubon of e-box heeft betaald.

1/ Het assortiment verkocht tot oktober 2015

Deze cadeaubonnen hebben een vaste geldigheidsdatum die je op de achterzijde van het doosje maar ook op de bon zelf terug vindt, bonnen die nog geldig zijn of minder dan 6 maanden verlopen, kunnen omgeruild of verlengd worden. Cadeaubonnen die meer dan 6 maanden verlopen zijn, kunnen niet meer omgeruild worden.

2/ Nieuw assortiment vanaf november 2015

De klant kan zijn cadeaubon gedurende de geldigheidsduur (m.a.w. twee jaar vanaf de aankoopdatum) kosteloos zo vaak ruilen als hij dat wil en dit naar een bon van dezelfde waarde. De geldigheid van de cadeaubon kan zowel online op http://www.bongo.nl als telefonisch via 010 288 05 50  nagevraagd worden.

Ruilen kan online via http://www.bongo.nl. 

Bij het ruilen ontvangt de klant een e-voucher die opnieuw 2 jaar geldig is. Kiest de klant bij het ruilen voor een cadeaubon ipv een e-voucher dan betaalt de klant hiervoor 10€.

Is de e-voucher van een bepaald thema niet voorradig, kan de klant gratis ruilen naar een cadeaubon.

De cadeaubon ruilen naar een duurdere bon kan maar hier betaalt de klant ook het verschilbedrag. Bij het ruilen ontvangt de klant een e-voucher, kiest de klant bij het ruilen voor een cadeaubon ipv een e-voucher dan betaalt de klant hiervoor 10€.

Een cadeaubon ruilen naar een goedkopere cadeaubon of meerdere cadeaubonnen ruilen naar één cadeaubon is niet mogelijk. Bij het ruilen ontvangt de klant een e-voucher, kiest de klant bij het ruilen voor een cadeaubon ipv een e-voucher dan betaalt de klant hiervoor €10.

We wijzen op het volgende: Wanneer de klant geen gelegenheid heeft gehad om zijn cadeaubon binnen twee jaar na de aankoopdatum te gebruiken of te ruilen, dan is het nog steeds mogelijk om de cadeaubon te ruilen binnen zes maanden na de vervaldatum. Hiervoor brengt Smartbox  10€ aan administratiekosten in rekening. Bij het ruilen ontvangt de klant een e-voucher, kiest de klant bij het ruilen voor een cadeaubon ipv een e-voucher dan betaalt de klant bovenop de 10€ aan administratiekosten een supplement van 10€.

Let wel: cadeaubonnen die meer dan 6 maanden verlopen zijn, kunnen niet meer geruild worden.

Overzicht:

ruilen

Nog geldig

Minder dan 6 maanden verlopen

Meer dan 6 maanden verlopen

Online naar een e-voucher

0 €

10 €

De cadeaubon kan niet meer geruild/verlengd worden

Online naar een cadeaubon

10 €

20 €

De cadeaubon kan niet meer geruild/verlengd wordenRECHT OP ANNULATIE BINNEN 14 DAGEN

Je bent gerechtigd je aankoop te annuleren en de aankoopprijs terug te krijgen, zonder opgave van reden, binnen 14 dagen na ontvangst. Dit is alleen van toepassing voor website-orders (e-commerce), niet voor aankopen rechtstreeks in een Bongo-shop of in een retail winkelpunt.

Indien je van dit recht gebruik wenst te maken, moet je Smart&Co hiervan schriftelijk op de hoogte stellen. 

Je dient tevens de cadeaubon(nen) binnen 14 dagen naar ons op te sturen in dezelfde staat waarin je deze hebt ontvangen en op eigen kosten. Na ontvangst betaalt Smart&Co het bedrag van de geretourneerde cadeaubon(nen) terug binnen de 14 dagen.

Smart&Co behoudt zich het recht voor om geretourneerde cadeaubonnen voor een gedeelte niet terug te betalen wanneer de verpakking geopend of beschadigd werd. Bij ontvangst van de retour doen wij een controle of de voucher reeds gebruikt is. Wanneer de voucher gebruikt blijkt te zijn, wordt de terugbetaling geweigerd. 

Deze bepaling is niet van toepassing op zakelijke klanten, enkel op particuliere aankopen.


ARRANGEMENTEN

Alle arrangementen met online reservering zijn op basis van beschikbaarheid. De reserverings-info vind je in jouw bongo. Bij een boeking via Smart&Co moet je aan Smart&Co alle nuttige inlichtingen verstrekken die je gevraagd worden. Wanneer je verkeerde inlichtingen verstrekt en dit tot extra kosten leidt voor Bongo, mogen deze kosten in rekening worden gebracht. Kort na het maken van een boeking of bestelling ontvang je hiervan per e-mail of per fax of per post een schriftelijke bevestiging. Vanaf dat moment is je boeking of bestelling bindend.


WIJZIGINGEN VAN HOTELARRANGEMENTEN

Van zodra je een boeking hebt gemaakt met je cadeaubon, verbind je je ertoe om op de gekozen datum naar het hotel af te reizen. Deze reservering kan uitzonderlijk – en enkel met goedkeuring van het hotel – geannuleerd worden of gewijzigd worden naar een andere datum. Hiervoor dien je telefonisch contact op te nemen met de klantendienst van Smart&Co. Zonder bevestiging via mail van Smart&Co, kun je er niet van uitgaan dat jouw aanvraag tot wijziging of annulering werd aanvaard. Houd er rekening mee dat hotels elke aanpassing van een reservering mogen weigeren en dat er geen annuleringsverzekering is inbegrepen in het Bongopakket.

WIJZIGINGEN VAN ACTIVITEITEN

Van zodra je een boeking hebt gemaakt met je cadeaubon, verbind je je ertoe om op de gekozen datum deel te nemen aan de activiteit. Deze reservering kan enkel in samenspraak met de leverancier geannuleerd worden of gewijzigd worden naar een andere datum. Hiervoor dien je contact op te nemen met de leverancier in kwestie.


OVERMACHT

Onverminderd de overige aan haar toekomende rechten, heeft Smart&Co ingeval van overmacht het recht om de reservering zonder rechterlijke tussenkomst te ontbinden, zulks door je dit schriftelijk of mondeling mee te delen en zulks zonder dat Smart&Co gehouden is tot enige schadevergoeding, tenzij dit in de gegeven omstandigheden naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar zou zijn. Onder overmacht wordt verstaan abnormale en onvoorziene omstandigheden die onafhankelijk zijn van de wil van diegene die zich erop beroept en waarvan de gevolgen ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet konden worden vermeden.


KLACHTEN

Indien je verblijf niet beantwoordt aan de verwachtingen die je redelijkerwijs mag hebben, dien je dat zo spoedig mogelijk ter plaatse, op een gepaste en bewijskrachtige manier, te melden, zodat naar een oplossing kan worden gezocht. Werd een klacht ter plaatse niet bevredigend opgelost, dan moet je uiterlijk binnen 10 dagen volgend op de reservering bij Smart&Co per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs een klacht indienen. Indien je ter plaatse geen melding hebt gemaakt van je klacht en indien Smart&co geen klacht van jou ontvangt binnen de bovenvermelde termijn, wordt elke reservering geacht overeen te stemmen met de bepalingen.


PRIVACY
 

Persoonlijke gegevens

Smart&Co respecteert je privacy en gaat zeer zorgvuldig met je persoonlijke gegevens om. De door jou verstrekte persoonlijke gegevens dienen om je een zo goed mogelijke service te kunnen leveren, om je boeking zo goed mogelijk te verwerken en om je eventueel te informeren over interessante aanbiedingen en nieuws via onze nieuwsbrief. Je persoonlijke gegevens worden in geen geval doorgegeven of verkocht aan derden die niet betrokken zijn bij Smart&Co.

Deze persoonlijke gegevens worden onder meer verzameld wanneer je producten bestelt. Sommige daarvan vul je verplicht in om je bestelling te bevestigen. Smart&Co kan ook de volgende informatie verzamelen en bewaren: het type en de versie van je webbrowser, de tijdstippen waarop je de website bezoekt, de geschiedenis en de inhoud van je bestellingen, ook wanneer ze niet bevestigd zijn (winkelwagen niet afgerekend).

Deze informatie wordt verzameld voor de registratie en verwerking van je bestellingen, het beheer van je klantenrekening, voor marketing- en statistische studies, commerciële prospectie en de kwaliteitsbewaking van onze diensten.

Tenzij je het weigert, kan ze met dezelfde doeleinden worden overgedragen aan derden, zoals handelspartners van Bongo en derden met wie Bongo contractuele banden heeft en die je eveneens prospectievoorstellen of aanbiedingen kunnen toesturen.

Elke gebruiker van de website kan zich op de nieuwsbrief inschrijven om via e-mail informatie te ontvangen die hem de website en de aanbiedingen beter leert kennen en gebruiken. Hij kan ook "prospectie" e-mails ontvangen met aanbiedingen die hem het best passen.

Met oog op onderaanneming kunnen bepaalde gegevens buiten de Europese Unie worden overgedragen. Deze overdracht wordt geregeld door contractuele bepalingen die overeenstemmen met de regels van de Europese Commissie.

Je kunt te allen tijde inzage krijgen in je persoonlijke gegevens die zijn opgenomen in de bestanden van Smart&Co. Indien je deze gegevens wenst te verwijderen uit de bestanden van Smart&Co, dan kun je dit per e-mail of per post aan Smart&Co laten weten.
 

COOKIES

Om ervoor te zorgen dat onze website optimaal werkt en je steeds de juiste informatie van ons krijgt, maken wij gebruik van cookies.

Wat is een cookie?

Een cookie is een klein stukje tekst dat tijdens het surfen naar je browser wordt gestuurd. Dit bevat informatie over je bezoek, zoals de taal die je selecteerde en andere voorkeuren. Bij je volgende bezoek wordt die informatie dan meegegeven aan onze website zodat die je meteen de juiste taal en voorkeuren geeft. Cookies zijn daarom van groot belang voor de gebruiksvriendelijkheid van de website.

Waarom gebruiken wij cookies?

Wij gebruiken cookies om je ervaring zo relevant en persoonlijk mogelijk te maken. We bewaren je voorkeuren om je gericht producten te tonen op onze of partner websites. Ook bij je terugkeer naar de website worden je voorkeuren ingeladen. Zo blijft bijvoorbeeld je winkelmandje bewaard, zodat je dit niet verliest.
 

VRIJWARING

De koper en/of begunstigde van de Cadeaubon kan Smart&co niet aansprakelijk stellen voor tekortkomingen en/of fouten begaan door de dienstverlener in de uitvoering van het arrangement. Dit geldt voor lichte, zware en opzettelijke fout. Smart&co staat ook niet in voor aanspraken dewelke kopers/begunstigde zouden kunnen laten gelden op basis van art. 1382 e.v. van het burgerlijk wetboek opzichtens de dienstverlener. Het Belgisch recht is van toepassing. Toepasselijke Rechtbank: Arrondissement Antwerpen.

Smart&Co verbindt zich tot een goede uitvoering van het arrangement. De eventuele vergoeding is evenwel beperkt tot de waarde van de cadeaubon.

Smart&Co is niet aansprakelijk voor schade in de ruimste zin, tenzij deze schade werd veroorzaakt door grove schuld of opzet van Smart&Co. Smart&Co neemt voldoende voorzorgen opdat de beschikbare data voor de aanbiedingen overeenstemmen met de werkelijkheid. Uitzonderlijk is het echter mogelijk dat een aanbieding voor een bepaalde datum niet langer beschikbaar is. In dit geval zal Smart&Co je zo spoedig mogelijk informeren en heb je de mogelijkheid je boeking zonder kosten te annuleren. In geen geval kan Smart&Co aansprakelijk gesteld worden voor schade die zou voortvloeien uit het niet beschikbaar zijn van een aanbieding op een bepaalde datum. Voor misverstaan, vertragingen of niet behoorlijk overkomen van boekingen en mededelingen ten gevolge van het gebruik van internet of enig ander communicatiemiddel in het verkeer tussen jou en Smart&Co, is Smart&Co niet aansprakelijk, tenzij en voorzover sprake mocht zijn van opzet of grove schuld van Smart&Co.


TOEPASSELIJKHEID

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van Smart&Co. Bij een boeking aanvaard je de toepasselijkheid, bij uitsluiting van eventuele andere voorwaarden, van deze algemene voorwaarden. Van het in deze algemene voorwaarden bepaalde kan slechts schriftelijk worden afgeweken, in welk geval de overige bepalingen onverkort van kracht blijven.

RUIME KEUZE Meer dan 15.000 belevenissen
MAKKELIJK OM VAN TE GENIETEN Met de exclusieve Bongo diensten
KWALITEITSVOLLE BELEVENISSEN 100% voortdurende selectie en evaluatie

BLIJF UP-TO-DATE

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over onze acties en nieuwtjes.

Jouw e-mailadres wordt uitsluitend verzameld door Smartbox Group Nederland om nieuwsbrieven en aanbiedingen van Bongo te versturen. Je kunt je op elk moment uitschrijven door op de 'Uitschrijven nieuwsbrief'-link te klikken, te vinden onderaan elke e-mail.

Sluiten

Vul hier jouw e-mail in om op de hoogte gebracht te worden wanneer de Bongo #BONGO# terug beschikbaar is.