Reserveren

Hier vind je meer informatie over het maken, aanpassen of annuleren van een reservatie.

Heb je een bon voor één of meerdere hotelovernachtingen, met uitzondering van de Bongo 'Buitengewone Bed & Breakfast', dan reserveer je deze online via onze website.

Heb je een bon voor een activiteit of een diner, met uitzondering van de Bongo Magazines & Kranten, dan reserveer je, nadat je de bon op My Bongo hebt geactiveerd, rechtstreeks bij de partner.

Reserveren met de 'Stijlvolle Bed & Breakfast', doe je door rechtstreeks contact op te nemen met de Bed & Breakfast van je keuze.

Met deze bon kan je dus niet online reserveren. Je dient deze wel nog te activeren via MyBongo.

Om je abonnement aan te vragen, maak je eerst een keuze uit het gamma kranten en magazines.

Nadien surf je naar www.usebongo.nl, of klik je op 'Ik heb een Bongo' - ‘Reserveren’.

Je geeft je Bongonummer en activeringscode in, selecteert het gekozen magazine of je favoriete krant, en vult het contactformulier in. Vergeet zeker niet je postcode te vermelden.

Je ontvangt per mail een bevestiging van je bestelling en een overzicht van de leveringsvoorwaarden. 

Je gaat naar www.usebongo.nl of klikt op de website www.bongo.nl op ‘Reserveren’.

Je geeft het Bongo nummer en de activeringscode in, en klikt op ‘Bevestig’. De twee codes vind je terug op de achterkant van de cadeaubon die in je Bongo-doosje bijgevoegd is. 

Je krijgt nu alle hotels te zien die opgenomen zijn in je Bongo. Een selectie kan je maken door te filteren op een regio en/of aankomstdatum. Let op: als je filtert op aankomstdatum, krijg je enkel de hotels te zien beschikbaar op die specifieke datum. Het kan dus zijn dat je favoriete hotel op die manier niet in de lijst verschijnt. 

Je maakt een keuze door op het hotel van je voorkeur te klikken. Op die manier kan je de beschrijving van de formule en van het hotel bekijken. Om te reserveren, klik je op 'Bekijk activiteit'. Er verschijnt nu een kalender, waarmee je meteen de beschikbare data van het hotel kan bekijken. Onderaan vind je alle praktische informatie terug. Als je eerder bij de filter de aankomstdatum opgaf, verschijnen enkel de hotels die op die bepaalde aankomstdatum vrij zijn. Je kiest nu de gewenste aankomstdatum en klikt op ‘Nu Reserveren’.

Bij ‘1 Opmerkingen’ kan je het hotel op de hoogte stellen van eventuele voorkeuren of aanvragen. Om zeker te zijn dat het hotel deze opmerkingen goed ontvangen heeft, neem je best telefonisch contact op. 

Bij ‘2 Finaliseer mijn reservering’, vul je de gevraagde gegevens in. 
Nadien kies je of je onze nieuwsbrief wil ontvangen, en ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Tenslotte bevestig je de reservering. 

Je ontvangt nu het referentienummer van je reservering en krijgt meteen een e-mail toegestuurd met de bevestiging van de reservering. In bijlage vind je een voucher die je dient uit te printen en mee te nemen naar het hotel. Ontvang je de e-mail niet, kijk dan zeker eens in de folder met ongewenste e-mail. Vind je hem ook daar niet terug, neem dan even contact op met onze klantendienst.

Het is mogelijk dat er in een bepaalde regio op een bepaalde aankomstdatum geen hotels beschikbaar zijn. Om de kalender van een bepaald hotel te kunnen bekijken, selecteer je best geen aankomstdatum.

Dat kan. Via onze website kan je een e-Bongo (digitale voucher) aankopen met hetzelfde thema als jouw Bongo. Deze e-Bongo (digitale voucher) krijg je via mail toegestuurd, hiermee reserveer je dan een extra nacht of kamer. Bekijk wel op voorhand of er nog beschikbaarheid is in het gekozen hotel.

Dat kan, indien er beschikbare kamers zijn op de gewenste datum. Elke kamer moet afzonderlijk gereserveerd worden en per boeking ontvang je aparte bevestigingsdocumenten, die je ter plaatse gebruikt om in te checken.

Voor een boeking van meerdere kamers, neem je beter eerst contact op met onze klantendienst om na te gaan of er voldoende kamers beschikbaar zijn.

Je kunt tot vlak voor de vervaldatum een reservering maken voor het arrangement van je keuze. Het is wel zo dat de beschikbaarheid beperkt wordt net voor het einde van de vervaldatum. We raden je dan ook aan om tijdig te reserveren. Opgelet: zowel de boeking als de belevenis moeten plaatsvinden vóór de vervaldatum.

Zodra je een reservering gemaakt hebt, ontvang je via e-mail een bevestiging met alle relevante boekingsgegevens (adres, aankomstdatum, aantal personen etc.). Dit boekingsbewijs print je uit, net zoals de voucher. Je neemt beide prints mee naar de plaats van bestemming. Je kan je bevestiging steeds opvragen via 'Ik heb een Bongo' - 'Stuur bevestiging opnieuw'.

Geen probleem. Je kan heel eenvoudig je reserveringsbevestiging opnieuw opvragen via 'Ik heb een Bongo' - 'Stuur bevestiging opnieuw'. 

Om de aankomstdatum te wijzigen of jouw reservering te annuleren, surf je naar onze website en klik je bovenaan rechts op 'Ik heb een Bongo', gevolgd door 'reservering wijzigen/annuleren'.  Om jouw reservatie te wijzigen, dien je deze eerst te annuleren. Op die manier wordt je Bongo gereactiveerd, waardoor u de reservatie op een andere datum opnieuw kan inboeken.

Opgelet; het hotel behoudt steeds het recht om een datumwijzing niet toe te staan. Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de Bongo-formule.

Per hotel wordt vermeld hoeveel kinderen er maximaal op de kamer van de ouders kunnen slapen, en hoeveel de eventuele meerkosten hiervoor bedragen. Als je je kinderen meeneemt, vermeld dan het aantal en de leeftijd op je boekingsformulier. Eventuele kosten moeten ter plaatste betaald worden. Om zeker te zijn dat er rekening wordt gehouden met je verzoek, neem je na reservering best even contact op met het hotel.

Per hotel wordt vermeld of huisdieren welkom zijn en hoeveel de eventuele meerkosten hiervoor bedragen. Als je je huisdier meeneemt, vermeld dit dan op je boekingsformulier. Eventuele kosten moeten ter plaatse betaald worden. Om zeker te zijn dat er rekening wordt gehouden met je verzoek, neem je na reservering best even contact op met het hotel.

De Bongo-belevenisbon geeft recht op het arrangement zoals dat op de website en in het bijbehorende boekje beschreven wordt. Als je bovenop dit arrangement extra's wenst, dan moet je die ter plaatse betalen. Deze extra's zijn uiteraard niet verplicht. Wel zijn er in sommige gevallen enkele bijkomende kosten (Bijvoorbeeld: parkeerkosten of toeristenbelasting) die ter plaatse afgerekend worden.

Hierop bestaat geen eenduidig antwoord, aangezien de regelgeving hieromtrent verschilt per hotel.

In de Nederlandse wetgeving wordt beschreven dat iedere minderjarige die naar het buitenland reist en niet vergezeld wordt door zijn ouders of voogd, toestemming moet hebben van de ouders. Er bestaan geen Nederlandse of internationale procedures of formulieren die de ouderlijke toestemming voor reizende minderjarigen bepalen.

Buitenlandse Zaken raadt een schriftelijke toestemming aan wanneer een minderjarige alleen, of in het gezelschap van anderen dan zijn ouders reist. In een gehandtekende volmacht geven de ouders of de voogd dan hun toelating voor de reis van de minderjarige. De ouders kunnen deze volmacht zelf schrijven, maar vaak vind je bij de bevolkingsdienst van je gemeente een standaarddocument terug.

Via ons online reservatiesysteem kan u de beschikbaarheid van elk hotel nakijken. Voor elk type bon beheert het hotel een Bongo-kalender, waarbij een specifieke hoeveelheid kamers beschikbaar wordt gesteld voor de Bongo-formule met bijbehorende prijs. Gezien de vaste prijs van onze producten, kan de beschikbaarheid via Bongo verschillen van het aantal beschikbare kamers dat rechtstreeks via het hotel aangeboden wordt. Zo is het mogelijk dat het maximale aantal kamers via Bongo voor een bepaalde datum reeds gereserveerd werd. Voor meer informatie of specifieke aanvragen kan u steeds onze klantendienst contacteren.

Hoewel de titel van sommige Bongo's zoals de Bongo 'Weekendtrip', 'Weekend Aan Zee', 'Weekend Uit de Duizend', etc. soms anders doet vermoeden, bieden de meeste hotels zowel in de week als in het weekend beschikbare kamers aan voor onze Bongo-klanten. De exacte beschikbaarheid van elk hotel kan je makkelijk nakijken door te klikken op 'Ik heb een Bongo' - 'Reserveren'.

RUIME KEUZE Meer dan 15.000 belevenissen
MAKKELIJK OM VAN TE GENIETEN Met de exclusieve Bongo diensten
KWALITEITSVOLLE BELEVENISSEN 100% voortdurende selectie en evaluatie

BLIJF UP-TO-DATE

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over onze acties en nieuwtjes.

Jouw e-mailadres wordt uitsluitend verzameld door Smartbox Group Nederland om nieuwsbrieven en aanbiedingen van Bongo te versturen. Je kunt je op elk moment uitschrijven door op de 'Uitschrijven nieuwsbrief'-link te klikken, te vinden onderaan elke e-mail.

Sluiten

Vul hier jouw e-mail in om op de hoogte gebracht te worden wanneer de Bongo #BONGO# terug beschikbaar is.